মূল পৃষ্ঠা / কৃষি / শস্য উৎপাদন
অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

শস্য উৎপাদন

এই শিতানত কৃষিৰ পৰামৰ্শ, উৎপাদন প্ৰযুক্তি, পথাৰৰ সঁজুলীসমূহ, খেতি ছপোৱাৰ পিছৰ প্ৰযুক্তি, বতৰ, বজাৰ ইত্যাদি বিষয়সমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা হৈছে।

গ্ৰীষ্মকালীন কাঠফুলাঃ
অসমত অতি সহজে খেতি কৰিব পৰা কাঠফুলাৰ ভিতৰত অয়ষ্টাৰ জাতৰ পাছতেই পেডী
প্লুমেৰিয়া পিউডিকা
প্লুমেৰিয়া পিউডিকা হৈছে প্লুমেৰিয়া জাতিৰ এটা প্ৰজাতি|
অসমৰ হাবিৰ সুমিষ্ট ফলবোৰ
আমাৰ ল’ৰালিত ৰাস্তা-পদুলিবোৰ আজিৰ দৰে পকী নাছিল|
হালধীয়া বাঁহ
বাঁহ জাতীয় উদ্ভিদবোৰৰ ভিতৰত বাঁহ আটাইতকৈ ওখ|
কল্পবৃক্ষ নাৰিকলৰ বাগিচাঃ
ভাৰতীয় হিন্দু দৰ্শনত নাৰিকলৰ এক বিশিষ্ট স্থান আছে।
শাক-পাচলিৰ পুলিবাৰী প্ৰস্তুতিঃ
যদিও আমি বছৰটোৰ সকলো সময়তে শাক-পাচলিৰ খেতি কৰো তথাপি শাক-পাচলিসমূহক মূলত শীতকালীন আৰু গ্ৰীষ্মকালীন হিচাপে ভাগ কৰা হৈছে।
জৈৱিক কৃষি
জৈৱিক কৃষি বুলিলে সাধাৰণতে ৰাসায়নিক সাৰ কিম্বা ঔষধ ব্যৱহাৰ নকৰাকৈ খাদ্য-শস্য উৎপাদন কৰা কৃষি পদ্ধতিক বুজা যায়।
তিচি- ইয়াৰ উদ্যোগিক ব্যৱহাৰ আৰু ঔষধি গুণ
তৈল বীজ হিচাপে বুৰঞ্জীয়ে ঢুকি নোপোৱা কালৰ পৰাই ভাৰতত তিচিৰ খেতি কৰা হৈছিল| প্ৰধানকৈ তেলৰ বাবেই ইয়াৰ
কাঠফুলাৰ কৃষি পদ্ধতি
কাঠফুলা নিৰামিষ ভোজনৰ এবিধ উৎকৃষ্ট খাদ্য| অসমৰ জলবায়ুত কাঠফুলা গোটেই বছৰ জুৰি কৰিব পৰা যায়|
“অসমত বুটমাহ খেতিৰ প্ৰয়োজনীয়তা আৰু সম্ভাৱনীয়তা”
শীতকালত কৰিব পৰা এবিধ উল্লেখযোগ্য মাহজাতীয় শস্য হৈছে বুটমাহ|
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top