অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

কেঁচা আমৰ শীতল পানীয়

কেঁচা আমৰ শীতল পানীয়

উপকৰণ

  • ২ টা মজলীয়া আকৃতিৰ কেঁচা আম
  • চেনিৰ গুড়ি- ৩-৪ কাপ
  • ক’লা নিমখ- ১ টেবুল চামুচ
  • শুকুৱাই গুড়ি কৰা আদা ১-৪ টেবুল চামুচ
  • জিৰা গুড়ি-১ টেবুল চামুচ (শুকানে ভাজি গুড়ি কৰি ল’ব)

প্ৰস্তুত প্ৰণালী

আম দুটা বাকলিৰ সৈতে চাফাকৈ ধুই ল’ব। এটা ছচপেনত আম দুটা ডুব যোৱাকৈ পানী দি মজলীয়া জুইত আমকেইটা কোমল হোৱাকৈ সিজাই ল’ব। পানীৰ পৰা উলিয়াই আমকেইটা ঠাণ্ডা হ’বলৈ দিব। ঠাণ্ডা হ’লে বাকলি এৰুৱাই ভিতৰৰ শাহখিনি উলিয়াই ল’ব। এতিয়া চেনি, ক’লা নিমখ, আদাৰ গুড়ি আৰু জিৰা গুড়ি আমৰ কোমল শাহখিনিত মিহলাই ভালদৰে লৰাই থাকক। সকলো বস্তু ভালদৰে মিহলি হৈ কোমল মণ্ড হৈ গ’লে এটা ছচপেনত ৪-৫ কাপ পানী লৈ এই মিশ্ৰণটো ঢালি দিব। ডাঙৰ চামুচ বা হেতাৰে ভালদৰে লৰাই সকলো বস্তু মিহলাই ল’ব। দুই ঘন্টামান এইখিনি ফ্ৰিজত ৰাখিব। পৰিৱেশনৰ সময়ত ৬ টা সমান গিলাচত এইখিনি সমানে বাকিব আৰু গ্ৰীষ্মৰ উত্তাপত এইবিধ শীতল পানীয়ৰ সোৱাদ ল’ব।

উৎস: সম্ভাৰ।

2.94736842105
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top