অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

জিকাৰ কোৰ্মা

জিকাৰ কোৰ্মা

উপকৰণ

  • জিকা ২৫০ গ্ৰাম।
  • পিঁয়াজ ২ টা (পিহি ল’ব)।
  • নহৰু বটা চাহ চামুচৰ ১ চামুচ।
  • আফুগুটি টেবুল চামুচৰ ১ চামুচ।
  • বগা সৰিয়হ চাহ চামুচৰ আধা চামুচ।
  • জিৰা-জলকীয়া গুড়ি চাহ চামুচৰ আধা চামুচকৈ।
  • নাৰিকল ৰোকা টেবুল চামুচৰ ১ চামুচ।
  • দৈ আধা কাপ।
  • মিঠাতেল টেবুল চামুচৰ ২ চামুচ।
  • শুকান জলকীয়া ২ টা।
  • আন্দাজমতে নিমখ-হালধি।

প্ৰণালী

জিকাৰ গোটে গোটে বাকলি গুচাই ডোখৰ ডোখৰকৈ কাটি ল’ব। এটা চচপেনত জিকাখিনি লৈ তাত একাপমান পানী ঢালক। চাব যাতে পাচলিখিনি ডুব যোৱাৰ জোখৰ পানীহে ঢলা হয়, তাতকৈ বেছি নহয়। এতিয়া সেই পানীত অকণনান নিমখ-হালধি আৰু জলকীয়া গুড়ি দি জুইত তুলি দিয়ক। এতিয়া জিৰা শুকান কেৰাহিত ভাজি খুন্দি লওক। আফুগুটি পানীত তিয়াই কোমলাই নাৰিকল ৰোকাৰে স’তে বটি লওক। এতিয়া পিঁয়াজ বটা, আফুগুটি-নাৰিকল আৰু জিৰাগুড়ি গোটেইখিনি দৈৰ স’তে মিহলাই ভালকৈ ফেটি লওক। চচপেনৰ জিকাখিনিলৈ মন কৰক, যদিহে সিজিছে আৰু পানী কমিছে, তেনেহ’লে এতিয়া দৈৰ মিশ্ৰণটো জিকাৰ ওপৰত ঢালি দিয়ক। ভালকৈ লৰাই অলপ সময় কম জুইত সিজিবলৈ দিয়ক। আন এটা কেৰাহীত তেল গৰম কৰি সৰিয়হ আৰু শুকান জলকীয়াৰ ফোৰণ দি তেলকণ আঞ্জাত ঢালি ভালকৈ লৰাই দিয়ক। ইলাচি গুড়ি অকণমান ছটিয়াই পৰিৱেশন কৰক।

উৎস: নিয়মীয়া বাৰ্তা।

2.9375
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top