অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

নাৰিকল দিয়া চজিনাৰ আঞ্জা

নাৰিকল দিয়া চজিনাৰ আঞ্জা

উপকৰণ

  • চজিনা- ৪-৫ ডাল,
  • চাউল-১ কাপ (৩ ঘন্টা পানীত তিয়াই থোৱা),
  • নাৰিকল- এফাল,
  • মাটি দাইল- ১ চামুচ,
  • সৰিয়হ- ১/২ চামুচ,
  • জলকীয়া- ২ টা,
  • নৰসিংহ পাত-এমুঠি,
  • তেল-নিমখ হালধি- আন্দাজমতে।

প্ৰস্তুত প্ৰণালী

চাউলখিনি ধুই পানীত তিয়াই থওক। নাৰিকলফাল ৰুকি জলকীয়া আৰু তিয়াই থোৱা চাউলৰ সৈতে গ্ৰাইণ্ড কৰি পেলাওক। নিমখ-হালধি তাতে দি ল’ব। মিশ্ৰণখিনিত ২-৩ কাপ পানী দিয়ক। ইফালে চজিনাখিনি চাৰি ইঞ্চি দীঘলকৈ কাটি অকণমান নিমখ দি সিজাই লওক। সিজিলে চেকি ল’ব। কেৰাহীত তেল গৰম কৰি মাটি দাইল, সৰিয়হ আৰু জলকীয়া দিয়ক। সৰিয়হ ফুটা বন্ধ হ’লে নৰসিংহ পাত আৰু মিশ্ৰণখিনি তাত দি দিয়ক। কম জুইত লৰাই লৰাই ভাজক। চাওক যাতে গোটাকৈ ৰৈ নাযায়। এতিয়া সিজাই লোৱা চজিনাখিনি মিলাই সাৱধানে লৰাই থাকক। গৰমে গৰমে পৰিৱেশন কৰক।

উৎস: বিকাশপেডিয়া।

3.02702702703
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top