অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

পিঠাগুড়িৰ পায়স

পিঠাগুড়িৰ পায়স

উপকৰণ

  • ডাঠ গাখীৰ-১ ১/২ লিটাৰ।
  • পিঠাগুড়ি-১২ও গ্ৰাম।
  • চেনি-১২০ গ্ৰাম।
  • ক্ৰীম-৫০ মিলিলিটাৰ।
  • নেমুৰ ৰোকা বাকলি-১/২ চাহ চামুচ।

প্ৰস্তুত প্ৰণালী

ক্ৰীমখিনি খুব ভালদৰে অলপ গুড়ি চেনিৰে ফেটি ৪ ঘন্টামান ফ্ৰীজত থ’ব। ১ কাপ গাখীৰ আতৰাই থ’ব। বাকীখিনি গাখীৰ জুইৰ ওপৰত বহাব। মধ্যমীয়া জুইত ৰাখি গাখীৰখিনি কমি কমি আধা হ’ব লৈ দিব। আতঁৰাই থোৱা গাখীৰকাপত পিঠাগুড়ি গুলি লাহে লাহে চচপেনত ঢালিব। খুব ভালদৰে আৰু ঘনকৈ লৰাব যাতে লডা নাবান্ধে। চেনি আৰু নেমুৰ বাকলি মিহলাব। প্ৰয়োজন হ’লে আৰু অলপ গাখীৰ মিহলাব পাৰে। যেতিয়া পায়স ঘন হ’ব জুইৰ পৰা নমাব। অলপ সময় লৰাই ক্ৰীমখিনি মিহলাব। ঢাকোন বন্ধ কৰি ঠাণ্ডা কৰক। এৰাতি ফ্ৰীজত থ’লে খাবলৈ বেছি উপাদেয় হয়।

লেখিকা: জ্যোতি দাস।

2.98113207547
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top