ক্ৰীমখিনি খুব ভালদৰে অলপ গুড়ি চেনিৰে ফেটি ৪ ঘন্টামান ফ্ৰীজত থ’ব। ১ কাপ গাখীৰ আতৰাই থ’ব। বাকীখিনি গাখীৰ জুইৰ ওপৰত বহাব। মধ্যমীয়া জুইত ৰাখি গাখীৰখিনি কমি কমি আধা হ’ব লৈ দিব। আতঁৰাই থোৱা গাখীৰকাপত পিঠাগুড়ি গুলি লাহে লাহে চচপেনত ঢালিব। খুব ভালদৰে আৰু ঘনকৈ লৰাব যাতে লডা নাবান্ধে। চেনি আৰু নেমুৰ বাকলি মিহলাব। প্ৰয়োজন হ’লে আৰু অলপ গাখীৰ মিহলাব পাৰে। যেতিয়া পায়স ঘন হ’ব জুইৰ পৰা নমাব। অলপ সময় লৰাই ক্ৰীমখিনি মিহলাব। ঢাকোন বন্ধ কৰি ঠাণ্ডা কৰক। এৰাতি ফ্ৰীজত থ’লে খাবলৈ বেছি উপাদেয় হয়।
লেখিকা: জ্যোতি দাস।
শেহতীয়া উন্নীতকৰণ: : 10/7/2018
চিৰাৰ পায়স