মূল পৃষ্ঠা / স্বাস্থ্য / স্বাস্থ্য কিটিপ / কীটনাশক প্ৰয়োগ কৰি উত্পাদিত খাদ্যবস্তু খাওঁতে সাৱধান হওকঃ
অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

কীটনাশক প্ৰয়োগ কৰি উত্পাদিত খাদ্যবস্তু খাওঁতে সাৱধান হওকঃ

কীটনাশক ঔষধৰ পাৰ্শ্বক্ৰিয়াসমূহৰ প্ৰতি লক্ষ্য

  • কীটনাশক প্ৰয়োগ কৰা বিভিন্ন শস্য, ফলমূল, শাক-পাচলি আদি ভালদৰে ধুই বা ৰান্ধিহে খাব লাগে। ফলমূলবোৰ নিমখ মিহলি পানীত চাৰি-পাঁচ মিনিট তিয়াই ৰাখি পাছত ভালদৰে ধুই খাব লাগে।
  • শাক-পাচলি ধুই ৰন্ধাৰ আগতে তাত অকণমান ভিনেগাৰ ছটিয়ালে ঔষধৰ প্ৰভাৱ কমে। ফলমূলতো অলপ কোৱা ছ’ডা দি ভালদৰে খোৱাৰ আগতে ধুলেও বিষক্ৰিয়া বহুখিনি কমে।
  • বাকলিযুক্ত শাক-পাচলিৰ বাকলি গুচাই খাব বা ৰান্ধিব লাগে। ভাপত সিজালেও ফল বা পাচলিত থকা ঔষধৰ অৱশিষ্ট কমে।

কীটনাশক ঔষধৰ পাৰ্শ্বক্ৰিয়াসমূহৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি পৰাপক্ষত এইসমূহ ব্যৱহাৰ নকৰি অন্য উপায়েৰে শস্য ৰক্ষাৰ ব্যৱস্থা কৰিব পাৰিলে ভাল। একান্তই জৰুৰী হ’লেহে বিজ্ঞানসন্মতভাৱে সঠিক পৰিমাণত, সঠিক সময়ত এইসমূহ প্ৰয়োগ কৰিব লাগে।

উৎসঃ অসমীয়া খবৰ

2.96774193548
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top