মূল পৃষ্ঠা / স্বাস্থ্য / স্বাস্থ্য কিটিপ / গৰমত আপুনি বাৰু কিয় দৈ খোৱা উচিত?
অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

গৰমত আপুনি বাৰু কিয় দৈ খোৱা উচিত?

গৰমত দৈ খোৱাটো কিয় দৰকাৰী সেই বিষয়ে ইয়াত উল্লেখ কৰা হৈছে।

আপোনাৰ শৰীৰটো সুস্থ হৈ থাকিলেহে আপুনি গৰমৰ দিনবোৰ উপভোগ কৰিব পাৰিব। গৰমত দৈ খালে শৰীৰটো শীতল হৈ থাকে। দৈৰ কিছুমান উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানি লওঁ আহকচোন:

  • দৈত থকা কেলচিয়াম, ভিটামিন ডি, ভিটামিন বি-১২, জিংক আৰু ফচফৰাছবোৰে আমাৰ শৰীৰটোৰ বাবে বৰ উপকাৰী।
  • দৈত কিছুমান উপকাৰী বেক্টেৰিয়া-অণু জীৱ থাকে। এই বেক্টেৰিয়াবোৰে আমাৰ খাদ্যবোৰ জীণ যোৱাত সহায় কৰে। ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰাৰ ক্ষমতা বঢ়ায়।
  • দৈয়ে শৰীৰটোত অনিষ্টকাৰক কলেষ্ট'ৰেল সৃষ্টি হোৱা কার্যক প্ৰতিৰোধ কৰে। হৃৎপিণ্ডক সুস্থ ৰাখে আৰু তেজৰ চাপক সঠিকভাবে ৰখাত সহায় কৰে।
  • গৰমত আমি ক্লান্তি, অৱসাদ অনুভৱ কৰো। খাদ্য তালিকাত দৈ থাকিলে আমাৰ শৰীৰটো পাতল যেন অনুভৱ হয়। মন-মেজাজো ভালে থাকে। কেতিয়াবা নিজকে খুব ক্লান্ত অনুভৱ কৰিলে অলপ দৈ খাবচোন।
  • যিসকলে গাখীৰ খাই ভাল নাপায়, তেওঁলোকে দৈ, খাওক। দৈত গাখীৰৰ দৰেই পৰিপুষ্টি থাকে।
  • দৈয়ে হাড় আৰু দাঁতবোৰক সুস্থ কৰি ৰাখে। অষ্টিঅ’আৰ্থ্ৰাইটিছ আৰু অষ্টিঅপৰোছিছৰ দৰে হাড়ৰ অসুখবোৰক দৈয়ে প্রতিৰোধ কৰে।
  • গৰমত বহুতো লোকে ডিচেণ্ট্ৰী ৰোগত ভোগে৷ এক কাপ লৈ খালে আপুনি ডিচেণ্ট্ৰী ৰোগৰ পৰা উপশম পাব পাৰে।

গৰমৰ দিনবোৰত শৰীৰত পানীশূন্যতা (ডিহাইড্রেছন) হোৱাটো এটা ডাঙৰ সমস্যা। শৰীৰৰ পানী কমি গ’লে শৰীৰটো ক্লান্ত আৰু অৱসন্ন হৈ পৰে। সেয়েহে শৰীৰটোক সুস্থ ৰাখিবলৈ দৈৰ উপৰি তৰমুজ, ডাব নাৰিকলৰ পানী, কমলা অথবা তিয়ঁহৰ দৰে পানী সমৃদ্ধ ফল-মূল আৰু শাক-পাচলি আমি খোৱাটো উচিত।

উৎস: সাদিন।

3.0
Bhagaban Choudhury. Sep 13, 2017 08:15 PM

Write future valuable tropics.

আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top