অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

শীতত শৰীৰৰ যতন :

শীতত শৰীৰৰ যতনৰ বিষয়ে লিখা হৈছে ।

 

শীতৰ দিনত আমি নিজকে স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰাখিব লাগে। তাৰ বাবে শীতকালি ব্যায়াম, যোগাসন আদি কৰিব লাগে। ব্যায়াম কৰোতে সদায় আৰামদায়ক কাপোৰ পিন্ধিব লাগে।

তদুপৰি এনে দিনবোৰত আমাৰ ছাল সতেজ কৰি ৰাখিব লাগে। তাৰ বাবে পুৱা, গধূলি আধা ঘণ্টামান সময়ৰ বাবে বায়াম কৰিব লাগে। ব্যয়ামৰ ফলত শৰীৰটো ঘামে আৰু প্রাকৃতিক তেল ঘামৰ লগত নিৰ্গত হয়। ফলত ছাল সতেজ হৈ থাকে। ব্যায়ামৰ পাছত শৰীৰে প্রয়োজনীয় পানী বিচাৰে। এই পানীয়ে শৰীৰক সতেজ কৰি ৰখাত সহায় কৰে।

শীতত যেতিয়া ব্যায়াম কৰো, তেতিয়া যি ঘাম ওলায়, সেই ঘামৰ দ্বাৰা শৰীৰৰ পৰা বিষাক্তখিনি নিৰ্গত হয়, শৰীৰ পাতল আৰু আৰাম লাগে। শৰীৰৰ যৌৱন ধৰি ৰখাত সহায় কৰে।

শীতকালি আমাৰ চুলি শুকান আৰু ছিঙি যোৱা হয়। সেইবাবে শীতকালি চুলিৰ কণ্ডিছনাৰ ব্যৱহাৰ বেছিকৈ কৰিব লাগে। ব্যায়ামৰ ফলত আমাৰ চুলিৰ গুৰি ঘামি যায়। সেইবাবে শীতত চিলিকণযুক্ত চুলিৰ কণ্ডিছনাৰ ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে। যিয়ে আমাৰ চুলিৰ মইশ্ব’ৰাইজাৰ ধৰি ৰখাত সহায় কৰে।

শীতত আমি ব্যায়াম কৰাৰ ফলত চুলিৰ গুৰিত অক্সিজেন প্ৰৱাহিত হয়। ফলত চুলি সোনকালে দীঘল হয়। কিন্তু মৃত কোষ আৰু ঘামৰ ফলত নোমছিদ্র বন্ধ হৈ চুলি সৰাত সহায় কৰে। সেইবাবে চুলি নিতৌ পৰিস্কাৰ কৰাৰ বাবে ব্যায়াম কৰিব লাগে। তদুপৰি চুলিত ছালফেট ফ্রী শ্বেম্পু ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে।

শুকান চুলি আৰ ছালৰ বাবে সদায় অলিভ অয়ল আৰু তিল তেলৰ মিশ্ৰণৰ তেল ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে। বহুতে গাত চাবোন ব্যৱহাৰ নকৰাকৈ থাকিব নোৱাৰে, তেওঁলোকে চাবোন ব্যৱহাৰ কৰি গা ধুই পুনৰ তেল (মিশ্ৰণৰ তেল) লগাই গা ধুলে ছাল সতেজ আৰু মিহি হৈ থাকে। গতিকে তেলৰ বটলটো গা ধোৱা ঘৰত থৈ দিব।

শীতকালি আমাৰ ভৰি খুব ফাটে। ফলত অতি লেতেৰা দেখায়। এনে ক্ষেত্ৰত আনাৰসৰ ৰস আৰু অলিভ অইল কুহুমীয়াকৈ গৰম কৰি দুয়োটা ভৰি ভালদৰে ধুই তিয়াই থ’ব। পাছত মালিচ কৰি সূতাৰ মোজা এযোৰ পিন্ধি থাকিব। নিতৌ ৰাতি শোৱাৰ আগেয়ে কৰিলে ভৰি দুটা চাই থাকিবলৈ মন যাব।

দিনটোৰ ভাগৰ নাশ কৰাৰ বাবে ব্যায়াম পুৱা-গধূলি কৰি ৰাতি সময় মতে শুব লাগে। এই টোপনিয়ে ছালক সতেজ কৰে। চুলিৰ স্বাস্থ্য ভাল কৰে। মনকো উৎফুল্লিত কৰি ৰাখে। জীয়াই থকাৰ প্রেৰণা পায়। হতাশা নাহে। শাৰীৰিক আৰু মানসিক হেঁচা নাহে।

আমাৰ ছালখনক দাগবিহীন কৰাৰ বাবে আমাৰ লিভাৰটোৰ যত্ন ল’ব লাগে। আমাৰ তেজক বীজাণুমুক্ত কৰি ৰাখিব লাগে। তেজৰ ছুগাৰ লেবেল নিয়ন্ত্ৰণ কৰি ৰাখিব লাগে। পুষ্টিৰ ক্ষেত্ৰত চকু ৰাখিব লাগে। ভিটামিন, চর্বি, কলেষ্ট’ৰেলৰ প্ৰতিও মনোযোগ দিব লাগে।

আমাৰ হজম শক্তি দুর্বল হ’লে শৰীৰত টক্সিন জমা হয় আৰু আমাৰ শৰীৰত বেমাৰ হয় লগতে আমি নিয়মীয়াকৈ পানী খোৱাৰ প্ৰতিও মন দিব লাগে। ফাইবাৰযুক্ত আহাৰ খাব লাগে। মাছ, শাক-পাচলি, ব্ৰকলি, বন্ধাকবি, সৰিয়হৰ শাক খাব লাগে মাকৈ, চয়াবিন তেল, সূর্যমুখী তেল আদি খাব নালাগে।

এইদৰেই আমি আমাৰ স্বাস্থ্যৰ যত্ন লৈছিল, চুলিৰ স্বাস্থ্যও ভালে ৰাখিব লাগে।

লেখিকা: ভানু শৰ্মা, অসম বাণী।

3.03571428571
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top