মূল পৃষ্ঠা / স্বাস্থ্য / পৰিপুষ্টি / কেইটিমান ৰোগত ফল আৰু পাচলিৰ ভূমিকা
অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

কেইটিমান ৰোগত ফল আৰু পাচলিৰ ভূমিকা

কেইটিমান ৰোগত ফল আৰু পাচলিৰ ভূমিকা আলোচনা কৰা হৈছে

 

বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, যি আহাৰৰ দ্বাৰা আমি দৈনন্দিন কৰা কাম-কাজসমূহত পর্যাপ্ত পৰিমাণে শক্তি লাভ কৰিব পাৰো তাকেই সম্পূৰ্ণ অৰ্থত আহাৰ বোলে। ফলমূলসমূহে আমাৰ আহাৰ সম্পূণ হোৱাত যথেষ্ট সহায় কৰে। কেইটিমান ৰোগত ফলমূল আৰু শাক-পাচলিসমূহে যথেষ্ট আৰাম প্রদান কৰে৷ মেদবহুলতা বা অত্যাধিক শকত হ’লে ফলমূল খাব পাৰে। কিয়নো ফলমূল ল'ফেট বা কম কে’লৰিযুক্ত হয় আৰু ফাইবাৰ অধিক পৰিমাণে পোৱা যায়। কাজু, আলু, মিঠা আলু আদি সীমিত মাত্ৰাত খাব পাৰি। থাইৰড, প্রেচাৰ বা উচ্চ ৰক্তচাপত খাব পাৰে আলু, পালেং শাক, বিলাহী, কল, কমলা আদি। এই সকলোবোৰতে হাই পটাছিয়াম আৰু ল’ ছডিয়াম তত্ত্ব পোৱা যায় যি বাঢ়ি অহা ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্রিত কৰে।

এনিমিয়াত-

 

কিছমিছ, খেজুৰ, তৰমুজ, আমলখি আদিয়ে তেজ কমি অহা প্রক্রিয়াক বাধা প্রদান কৰে।  আপেল, নাচপতি, তিয়ঁহ, মধুৰি আমি আদিৰ দৰে ফল বাকলিৰে সৈতে খাব লাগে। কলফুল, কচু আদি ভাতৰ সৈতে খাব লাগে।

কৌষ্ঠকাঠিন্য-

 

যিবোৰ ফলমূল আৰু শাক-পাচলিত অধিক পৰিমাণে ফাইবাৰ পোৱা যায়, সেইবোৰ গ্ৰহণ কৰাৰ উপৰি অমিতা, আমলখি, বেল, বিন আৰু শাক গ্রহণ কৰিব লাগে।

জ্বৰ, কাহ, পানীলগা ইত্যাদি হৈ থাকিলে নেমু চৰ্বত, ডাব, মৌচুমী আদি নিয়মিত খাই থাকিলে এই সমস্যাবোৰ লাহে লাহে নোহোৱা হ’ব। শৰীৰৰ বিষ-কোপ নোহোৱা কৰিবলৈ শাক-পাচলি, কোমোৰা, তিয়ঁহ আৰু যথেষ্ট পৰিমাণে পানী খাব। যাতে শৰীৰৰ দূষিত পদার্থ শৰীৰৰ পৰা বাহিৰ হৈ যাব পাৰে।

লেখিকা: শ্ৰুতি জৈন, অসম বাণী।

2.88235294118
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top