মূল পৃষ্ঠা / স্বাস্থ্য / পৰিপুষ্টি / স্বাস্থ্যৰ বাবে ঘৰুৱা খাদ্য
অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

স্বাস্থ্যৰ বাবে ঘৰুৱা খাদ্য

স্বাস্থ্যৰ বাবে ঘৰুৱা খাদ্যৰ কথা লিখা হৈছে

 

 

এটি সু-স্বাস্থ্যৰ বাবে পুষ্টিকৰ খাদ্য অত্যন্ত প্রয়োজন। প্রকৃতিয়ে আমাক এনে বহুতো পুষ্টিকৰ খাদ্যসম্ভাৰ দিয়ে, যাৰ দ্বাৰা আমি সুস্থ হৈ থাকিব পাৰোঁ। আমি এই খাদ্যবোৰ, যেনে— ফলমূল, শাক-পাচলি আদি আমাৰ ঘৰৰ বাৰীতে হওক, বাৰীৰ চাৰিওফালে থকা হাবি-বননি, পথাৰতে দেখা পাওঁ। যিবোৰ খালে আমাৰ শৰীৰত পুষ্টি সাধন কৰে লগতে ছাল, চুলি সুন্দৰকৈ ৰখাত সহায় কৰে। এইবোৰৰ বহুতো ঔষধি গুণ আছে। আমি প্রকৃতিৰ এই দানক আঁকোৱালি ল’বই লাগিব। ই সহজ লক্ষ্য আৰু ইয়াৰ কোনো পার্শ্ব প্ৰতিক্ৰিয়া নাই। আজি তেনে কিছু খাদ্যৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিম। সেইবোৰ হ’ল—

  • কলডিল: ই নিম্ন ৰক্তচাপ ভাল কৰে। তেজ পৰিষ্কাৰ কৰে। তেজ বৃদ্ধি কৰে, গ্ৰহণী আদি ৰোগ ভাল হয়।
  • অমৰা: অমৰা খালে শৌচ খেলোচা হয়, পেটৰ বেমাৰ নোহোৱা হয়।
  • আমলখি: আমলখি খালে মেদবহুলতাৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰি।
  • অমিতা: বয়সৰ চাপ কমোৱাত ই সহায় কৰে। ই শৌচ খোলোচা কৰে। শালমইনা হোৱাৰ পৰা ৰক্ষা কৰে।
  • কল: খুব দুর্বল বা ভাগৰ লাগিলে পকা কল খালে শক্তি পায়। ইয়াক ছালত লগালে ছাল মিহি আৰু কোমল হয়।
  • নিমপাত: পেটৰ কৃমি হ’লে নিমপাত খালে সুফল পোৱা যায়। ছালৰ খজুৱতি, শালমন আদিত প্রয়োগ কৰিলে সুফল পোৱা যায়।
  • দুপৰ টেঙা: প্রেছাৰৰ সমস্যা, জণ্ডিচৰ সমস্যাৰ বাবে দুপৰ টেঙা অতি উপকাৰী।
  • টেঙেচি: দেহৰ জঠৰতা, অলসতা দূৰ কৰে। গ্ৰহণী ৰোগ ভাল হয়। হজম শক্তি বঢ়ায়, প্ৰস্ৰাৱৰ অসুখ দূৰ কৰে।
  • দোৰোণ শাক : এই শাক খালে ছাইনাছ, মূৰৰ বিষ ভাল হয়। পেট খোলোচা হয়, এই পাতৰ ৰসে হজম সহজে কৰে।
  • মানধনিয়া: স্মৃতিশক্তি বৃদ্ধি কৰে। মৃগী ৰোগীৰ বাবে উপকাৰী, স্নায়ু দুর্বল ৰোগ নিৰাময়ত সহায় কৰে।
  • নৰসিংহ: দাঁত, আঁঠুৰ বিষ, হাড়, মাংসপেশীৰ বিষৰ বাবে উপকাৰী, তেজ বৃদ্ধি কৰে, লগতে হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰে।
  • ব্ৰাহ্মী শাক: স্মৰণ শক্তি বৃদ্ধি কৰে, উচ্চ চাপ, জ্বৰ, বসন্ত আদিৰ বাবে উপকাৰী, এই শাকৰ ৰস তেলত মিলাই লগালে চুলি সৰা বন্ধ হয়।

লেখিকা: পুল্কি কলিতা, দৈনিক জনমভূমি।

 

2.95833333333
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top