অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

পৰিপুষ্টি

এজন মানুহৰ এটা সু-স্বাস্থ্যৰ বাবে পৰিপুষ্টি আটাইতকৈ প্ৰয়োজনীয় উপাদান। উত্তম পৰিপুষ্টি, নিয়মীয়া আহাৰ গ্ৰহণ আৰু দৈনিক শাৰীৰিক শ্ৰম এইকেইটা হৈছে এটা সু-স্বাস্থ্যৰ মাপকাঠি। অনুন্নত পৰিপুষ্টিয়ে শৰীৰত বিভিন্ন ধৰণৰ বেমাৰৰ সৃষ্টি কৰে আৰু শাৰীৰিক আৰু মানসিক বিকাশত বাধা জন্মায়। কেনেকুৱা খাদ্যই খালে সম্পূৰ্ণ পৰিপুষ্টি লাভ কৰিব পাৰি আৰু কোনবিধ খাদ্যত কি খাদ্যপ্ৰান থাকে বা কেনেকুৱা ধৰণৰ খাদ্য খাব লাগে। এই সকলোবোৰ বিষয় তলত আলোচনা কৰা হ’ল।

ফলৰ ৰজা আম
ফলৰ ৰজা আম
বয়োজ্যেষ্ঠৰ আহাৰৰ ইটো-সিটো
বয়োজ্যেষ্ঠৰ আহাৰৰ ইটো-সিটো
পুষ্টিকৰ খাদ্য হিচাপে মাছ
পুষ্টিকৰ খাদ্য হিচাপে মাছ
ইতিহাসৰ পাতত পিঁয়াজ আৰু নহৰু
ইতিহাসৰ পাতত পিঁয়াজ আৰু নহৰু
আধুনিক বিজ্ঞানৰ দৃষ্টিত পিঁয়াজ আৰু নহৰু
আধুনিক বিজ্ঞানৰ দৃষ্টিত পিঁয়াজ আৰু নহৰু
আয়ুৰ্বেদ আৰু ঘৰুৱা যতনত পিঁয়াজ
আয়ুৰ্বেদ আৰু ঘৰুৱা যতনত পিঁয়াজ
আয়ুৰ্বেদ আৰু ঘৰুৱা যতনত নহৰু
আয়ুৰ্বেদ আৰু ঘৰুৱা যতনত নহৰু
ৰন্ধনশালাত ৰসায়ন
ৰন্ধনশালাত ৰসায়ন
গাখীৰ হেনো পুষ্টিকাৰক খাদ্য
এই শিতানত গাখীৰৰ পুষ্টিকাৰক গুণৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা হৈছে।
নৰসিংহৰ বিশেষ গুণাগুণ
নৰসিংহৰ বিশেষ গুণাগুণৰ বিষয়ে
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top