অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

আনাৰসৰ ঔষধি গুণ

আনাৰসৰ ঔষধি গুণ

আমাৰ পৰিচিত সচৰাচৰ খাই থকা সুস্বাদু ফল আনাৰস প্ৰায় সকলোৰে ঘৰতে আছে। এই সু-স্বাদু ফলবিধৰ যে ঔষধি গুণ আছে তাক জানি থওঁক। আনাৰস মানুহে বহু যত্ন কৰি ৰোৱে। আনকি ব্যৱসায়িক ভিত্তিতো ইয়াক বাগান পাতি ৰোৱা হয়। আনাৰস সাধাৰণতে দুবিধ। এবিধ দেশী আৰু আনবিধ বিলাতী। দেশী আনাৰস আকাৰত সৰু হয় আৰু মিঠা কম হয়। বিলাতী আনাৰস আকাৰত ডাঙৰ আৰু খাবলৈ বেছি সু-স্বাদু। উভয় প্ৰকাৰ আনাৰসেই উপকাৰী। দৰৱৰ কাৰণে দেশী আনাৰস বেছি ভাল।

বিভিন্ন ৰোগত আনাৰসৰ উপকাৰিতা

ঠাই বিশেষে আনাৰসক মাটি কঁঠালও বোলে। কোনো কোনোৱে ইয়াক সফৰি কঁঠালো বোলে। ঔষধৰ কাৰণে প্ৰধানত: ইয়াৰ পাতৰ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। পাতৰ কুমলীয়া গুৰি অংশ ঔষধৰ কাৰণে ব্যৱহাৰ কৰা হয়। ইয়াৰ পাতৰ গুড়িৰ কুমলীয়া অংশ কাটি ৰস উলিয়াই এক তোলা বা দুই তোলা পৰিমাণলৈ ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা যায়।

আনাৰসৰ ফলত মিঠা আৰু টেঙা ৰস পোৱা যায়। ই কৃমিনাশক, বলকাৰক, বাতনাশক, ৰুচিকাৰক, শ্লেষ্মাকাৰক, তৃপ্তিকাৰক, গুৰু আৰু পুষ্টিকাৰক। কেঁচা আনাৰসৰ ফলতকৈ পকা আনাৰসৰ ফলৰ ৰস বেছি উপকাৰী। ই আগ্নেয় আৰু স্নিগতা কাৰক। কুমলীয়া পাতৰ গুৰি অংশৰ ৰস বমি আৰু কৃমিনাশক। জ্বৰ উঠি বমি হ’লে আনাৰসৰ পাতৰ ৰস অতি উপকাৰী-

জ্বৰ, বমি, পেটফুলা, দাঁতৰ বিষ, কৃমিৰ পৰা হোৱা মুৰ্চ্ছা আদি উপদ্ৰৱতো আনাৰসৰ পাতৰ ৰস অতি উপকাৰী। দিনত তিনি বা চাৰিবাৰকৈ ইয়াৰ ৰস ব্যৱহাৰ কৰিলেও ভাল ফল পোৱা যায়। ল’ৰা-ছোৱালীৰ ভাল অৱস্থাতো মাজে মাজে আনাৰসৰ পাতৰ ৰস খুৱালে কৃমি কমি থাকে। পেট ফুলা, জ্বৰ আদিতো ইয়াৰ পাত থেতেলিয়াই ভৰণ দিলে ফল পোৱা যায়।

লেখিকা: সুমিত্ৰা গোস্বামী।

বিশেষ সংযোজন: ৰীতু গগৈ।

2.81481481481
তৰাসমূহৰ ওপৰত ক্লীক কৰি মান প্ৰদান কৰক।
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top