অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

বেলগছ

বেলগছ

বেলগছ সৰ্ব্বজনবিদিত এবিধ পবিত্ৰ গছ। দেৱকাৰ্য্যত বেলপাতৰ প্ৰয়োজনীয়তা সৰ্ব্বত্ৰ পৰিলক্ষিত। বেল গছ ওখ ডাঙৰ হয়। ইয়াৰ গা-গছ আৰু ডালবোৰ কাইটীয়া। পাতবোৰ তিনিপতীয়া দেখিবলৈ ধুনীয়া; অৱশ্যে চাৰিপতীয়া বেল গছো এবিধ আছে যদিও সচৰাচৰ পোৱা নাযায়। বেলৰ শাস্ত্ৰীয় নম-বিলব শাণ্ডিল্য বা শ্ৰীফল। কেচা বেল টুকুৰা-টুকুৰকৈ কাটি ৰ’দত শুকালে তাক বেলশুঠ বোলে। বেলশুঠ আয়ুৰ্বেদীয় দৰবৰ উপাদান।

গুণাগুণ

কেচা বেল সেউজীয়া আৰু ভিতৰখন বগা আৰু পকিলে ওপৰৰ বাকলি ঈষৎ হালধীয়া হয়।

লিখক: ধৰ্মকান্ত শৰ্মা।

2.88372093023
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top