সচঁ
স্থানীয় উত্পাদনক্ষম সচঁ
ওখ পানী আৱদ্ধ হব নোৱাৰা পলসুৱা মাটি নির্ব্বাচন কৰিব লাগে ।
বীজৰ পৰিমাণ : ৩ কি: গ্রাম /হেক্টৰত
ফেব্রুৱাৰী - এপ্রিল
২.০ মিটাৰ * ১ মিটাৰ ( শাৰীৰ পৰা শাৰীলৈ * পুলিৰ পৰা পুলিলৈ )
পচন সাৰ ২০-২৫ টন , ৩৫ কি:গ্রাম নাইট্রজেন ( অনুমোদিত হাৰৰ আধা অংশ ) , ৮০ কি: গ্রাম ফছফৰাচ , ৮০ কি:গ্রাম পটাছ সাৰ শেষৰবাৰ মাটি প্রস্তুত কৰোতে প্রয়োগ কৰি লব আৰু বাকী থকা নাইট্রজেন সাৰ (৩৫ কি: গ্রাম ) গছত ফুল আৰু ফল ধৰাৰ সময়ত প্রয়োগ কৰিব ।
প্রয়োজন সাপেক্ষে শুকান অৱস্থাত ৮-১০ ব্যৱধানত গছত পানীৰ যোগান ধৰিব লাগে ।
শস্য চপোৱা :
পুৰঠ আৰু সময় সাপেক্ষে কোমোৰা বোৰ গছৰ পৰা চিঙাৰ ব্যৱস্থা কৰিব ।
উত্পাদন :
১৮৫ - ৩২৫ কুইন্টল / হেক্টৰত
উৎস: অসম কৃষি বিশ্ববিদ্যালয়, যোৰহাট।
শেহতীয়া উন্নীতকৰণ: : 3/4/2020
জহা কোমোৰাৰে হাঁহৰ মাংস
কোমোৰা আৰু ইয়াৰ বিশেষ গুণাগুণৰ বিষয়ে ইয়াত দিয়া হৈছ...