প্রথমে মাছৰ টুকুৰাখিনিত ভালদৰে নিমখ, হালধি সানি মিঠাতেলত ভাজি একাষৰীয়াকৈ থৈ দিয়ক।
মাছভজা তেলখিনিতে পিঁয়াজপাত, খুন্দি থোৱা নহৰুখিনি আৰু জলকীয়া দিয়ক।
জোখমতে নিমখ আৰু হালধি দি সেইখিনি ভালদৰে মিলাই ভাজক।
এতিয়া কচুঁশাকখিনি আৰু কটা বিলাহীখিনি কেৰাহীত দি ভালদৰে লৰাই ঢাকোন দি সিজিবলৈ দিয়ক।
যেতিয়া শাকখিনি সিজি গোটেইখিনি কেৰাহীৰ আধামানলৈ হ্রাস পাব, তেতিয়া তাত পানী অলপ দি পুনৰ ঢাকোন মাৰি দিব।
পানীখিনি উতলা আৰম্ভ হ’লেই ভাজি থোৱা মাছখিনিও তাত মিলাই দিয়ক। আৰু লগতে জালুকৰ গুড়ি ছটিয়াই অলপসময় কম জুইত সেইখিনি সিজিবলৈ দিয়ক। সম্পূৰ্ণ সিজিলে ভাতৰ লগত গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰক।
লিখক: চয়ূজ শৰ্মা
শেহতীয়া উন্নীতকৰণ: : 5/3/2020
অসমৰ থলুৱা আলংকাৰিক মাছৰ চাহিদা
অসমীয়া সমাজ-সংস্কৃতিত মাছ
গুণগত মানৰ মাগুৰ আৰু শিঙি মাছৰ পোনা উৎপাদন
অসমীয়াৰ প্ৰিয় খাদ্য মাছৰ গুণ