খুতৰা শাকমুঠি ভালদৰে বাছি- ধুই মিহিকৈ কুটি ল’ব। আলুকেইটা সিজাই পিটিকি ল’ব(নিসিজাকৈ মিহিকৈ কাটি ল’বও পাৰে)। সৰু মাছখিনিও বাছি- ধুই নিমখ-হালধি সানি ল’ব। কেৰাহিত তেল গৰম হ’লে প্ৰথমে মাছখিনি ভালদৰে ভাজি কাঢ়ি থ’ব। সেই তেলতে পাঁচফোৰণ কেইটামান ফুটাই দি শাকখিনি, আলু আৰু ঔ টেঙা কেইটুকুৰা দি নিমখ হালধি দি দিব। অলপ ভাজি ঢাকোন মাৰি সিজিবলৈ দিব। শাক সিজিলে পানী দি উতলিবলৈ দিব। ভালদৰে উতলিলে মাছকেইটা দি আকৌ উতলাব। ঔ টেঙা কেইটুকুৰা হেতাৰে অলপ থেতালি দিব। (আঞ্জাত দিয়াৰ আগতে ঔ টেঙা কেইটুকুৰা পটাত অলপ থেতালি ল’বও পাৰে)। অলপমান জোলেৰে সৈতে আঞ্জাখন নমাই থ’ব।
প্ৰস্তুতি: কল্পনা দাস, প্ৰিয় সখী
শেহতীয়া উন্নীতকৰণ: : 5/6/2020
টেঙেচি লাই পুলিৰে সৰু মাছৰ জোল
পাত শাকৰ ঔষধি গুণৰ বিষয়ে লিখা হৈছে ।
টেঙা গছৰ খেতিত শস্য কৃমিৰ নিয়ন্ত্ৰণ ব্যৱস্থা
তিতা খাওক