পটলৰ বাকলি চুঁচি পটলকেইটা দুই-তিনি ডোখৰকৈ কাটি ল’ব। পিঁয়াজকেইটা পিহনাত মাৰি ল’ব। এতিয়া কেৰাহিত তেল গৰম কৰি পটলখনি নিমখ-হালধি সানি আধা ভজা কৰি ল’ব। কেৰাহীত তেল গৰম কৰি পিঁয়াজ-নহৰু বটা দিয়ক। অলপ ভজা হ’লে কিচমিচ দিয়ক দৈকণো ফেটি তাতে দিব। শুকান জলকীয়া দুটাও দুডোখৰকৈ ছিঙি দিয়ক। মচলাৰ পৰা তেল বিৰিঙিবলৈ ধৰিলে নিমখ-হালধি আৰু চেনি দিয়ক। উতলিবলৈ ধৰিলে পটলকেইডোখৰ দি পুনৰ ঢাকোন মাৰিব। মাজে মাজে লৰাই দিব। পটল ভালকৈ সিজিলে লং-ইলাচি-ডালচেনিকণ খুন্দি তাতে দিব। প্ৰয়োজন যেন লাগিলে পুনৰ আধা কাপমান পানী দি উতলাই নমাব। পটলৰ কালিয়াত ইচ্ছা কৰিলে আলুও দিব পাৰে।
উৎস: নিয়মীয়া বাৰ্তা।
শেহতীয়া উন্নীতকৰণ: : 5/1/2020
পটলৰ পূৰ
দৈৰ সৈতে পটলৰ ব্যঞ্জন
যিকোনো এবিধ ছিটা দিয়াৰ বাবে কুকুৰাৰ জাকটোৱে পীড়নত...
মাছৰ কালিয়া