অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

ভাপৰ তৰপ পিঠা

ভাপৰ তৰপ পিঠা

উপকৰণ

  • জহা চাউলৰ গুড়ি-তিনি কাপ,
  • ৰোকা নাৰিকল-এফাল,
  • চেনি-ডেৰকাপ,
  • গাখীৰ- ডেৰ কাপ,
  • কিচমিচ-পঞ্চাশ গ্ৰাম,
  • বেকিং পাউদাৰ- ডেৰ চাহ চামুচ,
  • গাজৰ (ৰুকি লোৱা) চাৰিটা,
  • মাখন-দুই চামুচ (ডাঙৰ চামুচৰ),
  • ইলাচিৰ গুৰি-এক চিকুট।

প্ৰণালী

প্ৰথমে যিকোনো পাত্ৰ এটাত চাউলৰ গুড়িখিনিৰ লগত নাৰিকল আৰু চেনীখিনি ভালকৈ মিহলাই ল’ব। তাত ইলাচিৰ, বেকিং পাউদাৰ আৰু গাখীৰখিনি দি ভালদৰে লৰাব। ইফালে গাজৰখিনি এটা বেলেগ বাচনত লৈ তাত আন্দাজমতে চেনি আৰু মাখন দি ভালদৰে সানি ল’ব। তাত চাউলৰ গুড়িৰ মিশ্ৰণৰ এভাগ মিহলাই ভালদৰে থৈ দিব। বাকী দুভাগ মিশ্ৰণৰ লগত কিচমিচখিনিও মিহলাই দিব। এতিয়া যিটো পাত্ৰত ভাপত দিব সেইটোত বাকী মাখনখিনি ভালদৰে লগাই তাত দুভাগ থকা চাউলৰ মিশ্ৰণৰ এভাগ প্ৰথমে দিয়ক, মাজত গাজৰ সনা ভাগখিনি দিয়ক। ওপৰত আকৌ আগৰ ভাগ দি প্ৰেছাৰত বহাই দিয়ক। প্ৰেছাৰৰ হুইচেলটো গুচাই দিব লাগে। বিশ মিনিট ৰখাৰ পিচত নমাই কেকৰ দৰে টুকুৰা কৰি পৰিৱেশন কৰক।

উৎস: নন্দিনী।

3.05405405405
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top