অসমীয়া   বাংলা   बोड़ो   डोगरी   ગુજરાતી   ಕನ್ನಡ   كأشُر   कोंकणी   संथाली   মনিপুরি   नेपाली   ଓରିୟା   ਪੰਜਾਬੀ   संस्कृत   தமிழ்  తెలుగు   ردو

মুগ দাইলৰ বৰা

মুগ দাইলৰ বৰা

উপকৰণ

  • মগু দাইল একাপ,
  • পিয়াঁজ ডাঙৰ এটা,
  • ধনীয়া ডাঙৰ চামুচ এচামুচ,
  • নিমখ আন্দাজমতে,
  • গৰম মছলা পাউদাৰ আধা চাহ চামুচ
  • কেঁচা জলকীয়া আৰু আদা পিহা আধা চামুচ
  • ৰঙা জলকীয়া পাউদাৰ আধা চামুচ
  • চাট মছলা আধা চামুচ
  • নেমু ৰস এচামুচ
  • বেড্‌ গ্ৰাম আধা কাপ

প্ৰণালী

মুগ দাইলখিনি পানীত এৰাতি বা ৪/৫ ঘন্টা তিয়াই ভালদৰে চেকি ল’ব। এতিয়া দাইলত কটা পিয়াঁজ, ধনীয়া কটা, নিমখ, গৰম মছলা পাউদাৰ, আদা আৰু জলকীয়া বটা, ৰঙা জলকীয়া পাউদাৰ, চাট মছলা বা আমচুৰ পাউদাৰ আৰু নেমু ৰস দি ভালদৰে মিলাব। এখন হেতাৰে দাইলখিনি হেঁচি হেঁচি অলপ ভাজি ল’ব। এতিয়া বেড গ্ৰাম দাইলত মিলাই ফিংগাৰ  চাইজত বা পকৰি বনোৱা দি তেলত ভাজি গৰমে গৰমে পৰিৱেশন কৰক।

লেখিকা: মীনা বৰুৱা।



© 2006–2019 C–DAC.All content appearing on the vikaspedia portal is through collaborative effort of vikaspedia and its partners.We encourage you to use and share the content in a respectful and fair manner. Please leave all source links intact and adhere to applicable copyright and intellectual property guidelines and laws.
English to Hindi Transliterate