মূল পৃষ্ঠা / স্বাস্থ্য / স্বাস্থ্য কিটিপ / গ্ৰীষ্মকালি শৰীৰত পানী যোগান ধৰিব পৰা ৰসাল ফল-মূল -
অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

গ্ৰীষ্মকালি শৰীৰত পানী যোগান ধৰিব পৰা ৰসাল ফল-মূল -

গ্ৰীষ্মকালি শৰীৰত পানী যোগান ধৰিব পৰা ৰসাল ফল-মূলৰ বিষয়ে লিখা হৈছে ।

 

নেমু টেঙাৰ ৰসৰ সৈতে পদিনা পাতৰ ৰসমিশ্ৰিত পানী -

কেইটোপালমান নেমু টেঙাৰ ৰস আৰু পদিনা পাতৰ ৰস মিশ্ৰিত পানী খোৱাটো এই সময়ছোৱাত শৰীৰৰ বাবে যথেষ্ট উপকাৰী । ই লিভাৰ পৰিষ্কাৰ কৰাৰ লগতে শৰীৰৰ মেটাবলিজম মজবুত কৰে ।

অমিতা:

গৰমত খাব পৰা উৎকৃষ্ট এবিধ ফলৰ ভিতৰত অমিতাও অন্যতম । গ্ৰীষ্মকালি ইয়াক মিল্কশ্বেক হিচাপে প্ৰস্তুত কৰিব পাব পাৰি । অমিতাত নেচাৰেল ফাইবাৰ, কেৰ’টিন, ভিটামিন চি আৰু অত্যাৱশ্যজীয় মিনাৰেলেৰে ভৰপূৰ ।

তিয়ঁহ:-

তিয়ঁহত পেকটিন নামৰ এবিধ ফাইবাৰ থাকে, যিয়ে হৃদযন্ত্ৰ সুস্থ ৰখাৰ লগতে শৰীৰৰ কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰে ।

তৰমুজ :-

তৰমুজ খোৱাৰ ফলত শৰীৰ শীতল আৰু হাইড্ৰেট হৈ থাকে । প্ৰচুৰ পানীৰে ভৰপূৰ তৰমুজ খোৱাৰ পিচত পেট ভৰি থাকে । উল্লেখ্য যে তৰমুজত লাইক’পিন নামৰ এক পদাৰ্থ থাকে, যি ছালৰ কোশিকাসমূহক সূৰ্যৰ ক্ষতিকাৰক ৰশ্মিৰ পৰা সুৰক্ষা দিয়ে ।

বিলাহী:-

এণ্টিঅক্সিডেণ্ট বিলাহী ভিটামিন চিৰে ভৰপূৰ । ই লাইক’পিন নামৰ উপকাৰী ফাইট’কেমিকেলছেৰে সমৃদ্ধ । যিয়ে পুৰণি বেমাৰ উপশম কৰাত সহায় কৰে ।

দৈ:

প্ৰ’টিনেৰে ভৰপূৰ দৈ গৰমকালি খাব পাৰিলে স্বাস্থ্যৰ বাবে যথেষ্ট ফলদায়ক । ইয়াত নিহিত থকা প্ৰ’টিনে ভোক নিবাৰণ কৰে । লগতে আপোনাৰ পাচনতন্ত্ৰক সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে।

উৎস: দেওবৰীয়া সম্ভাৰ

3.0
তৰাসমূহৰ ওপৰত ক্লীক কৰি মান প্ৰদান কৰক।
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top