মূল পৃষ্ঠা / স্বাস্থ্য / স্বাস্থ্য কিটিপ / গৰম, প্ৰখৰ ৰ’দত খাওক চৰ্বত-ফলৰ ৰস
অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

গৰম, প্ৰখৰ ৰ’দত খাওক চৰ্বত-ফলৰ ৰস

গৰম, প্ৰখৰ ৰ’দত খাওক চৰ্বত-ফলৰ ৰস

  • মিঠা আঙুৰ, লিচুৰ ৰস পান কৰিব পাৰে, আনকি পকা বিলাহীৰ ৰস ভালকৈ চেকি পান কৰিব পাৰে। গৰমত হোৱা অৰুচি ই দূৰ কৰে।
  • গৰমত ডাব নাৰিকলৰ পানী সকলো সময়তে পান কৰিব পাৰে। ই সকলোতকৈ বিশুদ্ধ পানী আৰু দীৰ্ঘদিনীয়া পেটৰ ৰোগ ভাল হয়।
  • ফলৰ ৰসত গ্লুক’জ মিহলাই খাওক, বেছি কৰ্মদক্ষতা লাভ কৰিব।
  • চৰবতত অতিৰিক্ত চেনি মিহলোৱাৰ পৰিৱৰ্তে ভাল গুড়ৰ বাতাচা বা ভাল চাকিৰ গুড় (মিঠৈ) দি পাতলকৈ চৰ্বত পান কৰিব পাৰে। শৰীৰ বেছি শীতল হ’ব।
  • ফলৰ ৰসত অলপ নিমখ, অলপ ভজা জিৰাৰ গুড়ি, আদা, পদিনাৰ ৰস, সামান্য তেঁতেলীৰ ৰস মিহলাই পান কৰক। গোন্ধে-সোৱাদে অতুলনীয় হ’ব। হজম ক্ষমতাও বাঢ়িব, কোষ্ঠকাঠিন্য দূৰ হ’ব।
  • ফলৰ ৰস এণ্টিঅক্সিডেণ্ট গুণযুক্ত, চৰ্দি-জ্বৰত উপকাৰী। আনকি চৰ্দি বহি গ’লেও ই ভাল কাম দিয়ে। সেয়ে ফলৰ ৰস বিনা দ্বিধাই পান কৰিব পাৰে।

অলপ সাৱধানতা

  • ফলৰ ৰস পান কৰাৰ বিকল্প নাই যদিও গোটেই দিন পান নকৰিব।
  • কেইবাদিনৰ আগেয়ে উলিয়াই থোৱা ফলৰ ৰস পান নকৰিব। ওজনৰ সমস্যা থাকিলে চৰ্বতত চেনি বেছি নিদিব। উচ্চ ৰক্তচাপ থাকিলে নিমখ নিদিব।
  • পচা,  দাগ লগা, গেলা ফলৰ ৰস পান নকৰিব।
  • ভৰা পেটত ফলৰ ৰস বা চৰ্বত পান নকৰিব।
  • গতিকে ভাত খোৱাৰ দুঘণ্টাৰ আগত বা পাছত পান কৰক।
  • পথৰ কাষত বিক্ৰী কৰা ফলৰ ৰস, চৰ্বত পান নকৰিব।
  • ফলৰ ৰস বা চৰ্বত ঘৰত পৰিষ্কাৰকৈ তৈয়াৰ কৰি পান কৰাই উচিত।

উৎস: নিয়মীয়া বাৰ্তা।

3.0
তৰাসমূহৰ ওপৰত ক্লীক কৰি মান প্ৰদান কৰক।
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top