অসমীয়া   বাংলা   बोड़ो   डोगरी   ગુજરાતી   ಕನ್ನಡ   كأشُر   कोंकणी   संथाली   মনিপুরি   नेपाली   ଓରିୟା   ਪੰਜਾਬੀ   संस्कृत   தமிழ்  తెలుగు   ردو

গৰ্ভাৱস্থাত কি খাব লাগে :

গৰ্ভাৱস্থাত কি খাব লাগে :

 

*সেউজীয়া শাক-পাচলি বেছিকৈ খাব লাগে। বিশেষকৈ- পালেং শাক, পকা অমিতা, পকা আম, পকা কঠাল, নাৰিকল, কল, গজালি ওলোৱা মগুমাহ, বুট-মাহ, আপেল, আঙুৰ, কিচমিচ, বিন, খেজুৰ, আমলখি, জিলমিল শাক, খুতুৰা শাক, কলমৌ শাক, পূৰৈ শাক, দৈ, পদিনা, মানিমুনি, ব্ৰাহ্মী শাক, বিলাহী, শুকান নাৰিকল, গাজৰ, পচলা, ঢেকীয়া, চয়াবিন, নৰসিংহৰ পাত, মৰিচা শাক, বন্ধাকবি, ফুলকবি, ব্ৰকলি, কেঁচা জলকীয়া।

*গাখীৰ, মাছ, মাংস, কণী আদি খোৱা ভাল।

*উখুৱা চাউলৰ ভাত সপ্তাহত অন্ততঃ তিনিদিন খাব লাগে।

*টেঙাজাতীয় খাদ্যদ্ৰব্য যেনে- আমলখি, নেমুটেঙা আদি খোৱা ভাল।

*ফলিক এচিডযুক্ত খাদ্য যেনে- মাটিমাহ, ৰহৰ মাহ, মগু মাহ, চয়াবিন, সেউজীয়া মটৰ মাহ, খুতুৰা শাক, নৰসিংহৰ পাত, বৰ মানিমুনি, চালগোমৰ পাত, পালেং শাক, বীন, ভেণ্ডি, তিচি গুটি, মেথি শাক আদি নিয়মীয়াকৈ খাব লাগে।

উৎস: স্বাস্থ্য আৰু দীৰ্ঘজীৱন



© 2006–2019 C–DAC.All content appearing on the vikaspedia portal is through collaborative effort of vikaspedia and its partners.We encourage you to use and share the content in a respectful and fair manner. Please leave all source links intact and adhere to applicable copyright and intellectual property guidelines and laws.
English to Hindi Transliterate