মূল পৃষ্ঠা / স্বাস্থ্য / পৰিপুষ্টি / ব্ৰুকলিৰ উপকাৰিতা
অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

ব্ৰুকলিৰ উপকাৰিতা

সুস্বাদু পাচলি ব্ৰুকলিৰ আছে অনেক স্বাস্থ্য উপকাৰী গুণ

সুস্বাদু পাচলি ব্ৰুকলিৰ আছে অনেক স্বাস্থ্য উপকাৰী গুণ। কম কেল’ৰি আৰু অত্যধিক পুষ্টিযুক্ত ব্ৰুকলি খোৱাৰ অভ্যাসে শৰীৰত কলেষ্টৰেলৰ মাত্ৰ্ৰা হ্ৰাস কৰে। পাচলিবিধত উচ্চ পৰিমাণৰ কেলচিয়াম আৰু ভিটামিন ‘কে’ থকাৰ বাবে ই হাড়ৰ বাবে যথেষ্ট উপকাৰী। শেহতীয়া এক গৱেষণাত প্ৰাপ্ত তথ্য মতে শক্তিশালী এণ্টি-অক্সিডেণ্টযুক্ত ব্ৰুকলি সপ্তাহত ৩-ৰ পৰা ৪ দিন খোৱাৰ ফলত টাইপ-২ ডায়েবেটিছ, হৃদৰোগ, এজমা আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ কৰ্কট ৰোগত আক্ৰান্ত হোৱাৰ শংকা হ্ৰাস হয়। ইয়াৰ উপৰি হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰাতো ব্ৰুকলিৰ আছে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা। এই পাচলিবিধে চকুযুৰিৰ স্বাস্থ্য ভালে ৰখাতো সহায় কৰে।

উৎস: নিয়মীয়া বাৰ্তা।

2.93181818182
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top