অসমীয়া   বাংলা   बोड़ो   डोगरी   ગુજરાતી   ಕನ್ನಡ   كأشُر   कोंकणी   संथाली   মনিপুরি   नेपाली   ଓରିୟା   ਪੰਜਾਬੀ   संस्कृत   தமிழ்  తెలుగు   ردو

উপকাৰী তৰমুজ

উপকাৰী তৰমুজ

আকৰ্ষণীয় আৰু আৱশ্যকীয় এবিধ ফল হৈছে তৰমুজ । আৱশ্যকীয় বাবেই যে ই শৰীৰত কমি যোৱা পানীৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে । প্ৰায় প্ৰতিটো বতৰতে আমি এইবিধ ফল খোৱা উচিত যাতে শৰীৰত পানীৰ মাত্ৰা সন্তুলিত হৈ থাকে ।


তৰমুজে ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰিত কৰি ৰাখে । ই বহু ৰোগ দূৰ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত সহায়ক হয় । ইয়াৰ উপৰিও তৰমুজৰ আন বহুতো লাভজনক দিশ আছে । যেনেঃ-
(১) ছালৰ ৰোগৰ বাবে তৰমুজ উপকাৰী ।
(২) তৰমুজৰ ৰস সেৱন কৰিলে ধাতু দূৰ্বল হোৱাৰ কোনো সম্ভাৱনা নাথাকে ।
(৩) শৰীৰৰ বৰ্ধিত মেদ কমাবলৈ বিচৰাসকলৰ বাবে তৰমুজ এবিধ উত্তম খাদ্য ।
(৪) যদি মূৰৰ বিষ হয়,তেন্তে আধা গিলাচ তৰমুজৰ ৰসৰ লগত সম পৰিমাণৰ পানী মিহলাই খাব লাগে ।
(৫) যদি প্ৰসাৱত জ্বলা পোৰা হয়,তেন্তে নিয়ৰ বা বৰফত কিছু সময় থৈ দিয়া এটা তৰমুজৰ ৰস উলিয়াই তাৰ লগত চেনি মিহলাই ৰাতিপুৱা খোৱা উচিত ।
(৬) আহাৰ খোৱাৰ পাছত তৰমুজৰ ৰস সেৱন কৰিলে ভোজন সোনকালে হজম হয় । ইয়াৰ ফলত টোপনিও ভালকৈ আহে ।



© 2006–2019 C–DAC.All content appearing on the vikaspedia portal is through collaborative effort of vikaspedia and its partners.We encourage you to use and share the content in a respectful and fair manner. Please leave all source links intact and adhere to applicable copyright and intellectual property guidelines and laws.
English to Hindi Transliterate