অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

কমলা ৰসেৰে ৰন্ধা মুৰ্গী মাংস

কমলা ৰসেৰে ৰন্ধা মুৰ্গী মাংস

উপকৰণ

চিকেন জোখত টুকুৰা কৰি লওক। ভাল অংশবোৰহে ল’ব। পিয়াঁজ-আদা বঁটা লওক। আদা বেছি নিদিব। জিৰা-ধনিয়া আধা চামুচকৈ ল’ব। জোখমতে নিমখ দিব। কমকৈ হালধি, দুটা কেঁচা জলকীয়া, ডাঙৰ হ’লে এটা সৰু হ’লে দুটা কমলা, জোখমতে ৰিফাইণ্ড অইল।

প্ৰণালী

কেৰাহীত ৰিফাইণ্ড তেল গৰম কৰি পিয়াঁজ-আদা সামান্য ৰঙা হোৱাকৈ ভাজি তাতে চিকেন দিয়ক। জিৰা ধনিয়া গুড়ি, নিমখ-হালধি দি ভালকৈ লৰাই ভাজক। জুই কমাই ঢাকোন দি মাজে মাজে লাহেকৈ লৰাই থাকিব। এটা পাত্ৰত কমলাৰ ৰস উলিয়াই লওক। গুটি থাকিবলৈ নিদিব। মাংস আধা সিজি আহিলেই কমলাৰ ৰস ঢালি দিব। দৰকাৰ হ’লে একাপ পানী দিব। কম জুইত মাংস সম্পূৰ্ণকৈ সিজিবলৈ দিয়ক। জলকীয়া দুফাল কৰি প্ৰথমতেই গৰম তেলত দিব পাৰে বা পাছতো দুফাল কৰি দিব পাৰে। মাংস সিজি আহিলে নমাই থওক।

উৎস: অসম বাণী।

2.88679245283
বৰ্ণালী Jan 12, 2016 04:46 PM

ওপৰৰ ৰন্ধন প্ৰণালীটো পঢ়ি কেনেকৈ কমলা ৰসেৰে ৰন্ধা মুৰ্গী মাংস ৰান্ধে শিকিব পাৰিলো।

আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top