অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

থেকেৰা টেঙাৰ সৈতে মাছৰ জোল

থেকেৰা টেঙাৰ সৈতে মাছৰ জোল

উপকৰণ

  • মাছ ২৫০ গ্ৰাম।
  • মিঠাতেল এক টেবুল চামোচ
  • থেকেৰা টেঙা ৫-৬ ফোটা
  • দুটা সিজোৱা আলু
  • পিঁয়াজ এটা
  • বগা সৰিয়হ অলপমান
  • পিঠাগুড়ি/ আটা এক টেবুল চামোচ
  • সোৱাদ অনুসৰি নিমখ আৰু হালধি

প্ৰণালী

প্ৰথমতে, থেকেৰা কেইফোটা এবাতি পানীত তিয়াই ৰাখক। নিমখ আৰু হালধি সানি লৈ মাছকেইডোখৰ গৰম তেলত ভাজি লওক। মাছখিনি কেৰাহীৰ পৰা নমাই সেই তেলতে কাটি থোৱা পিঁয়াজ আৰু বগা সৰিয়হ অলপমান দি ৰঙচুৱা হোৱালৈ ভাজক। তাৰ পিছত সিজাই থোৱা আলু দুটা পিতিকি লৈ ৰঙচুৱা হোৱা পিয়াজখিনিত আলুখিনি দি একেলগে ভাজক। অলপ ভজা গ’লে তিয়াই থোৱা থেকেৰাকেইফোটা  আৰু আটাখিনি এবাতি পানীত ভালদৰে মিহলাই সেই মিশ্ৰণটো কেৰাহীত দি  উতলিবলৈ দিয়ক। এতিয়া তাত হালধি আৰু সোৱাদ অনুযায়ী নিমখ দি ঢাকোন মাৰি থৈ দিয়ক। আঞ্জাখিনি ভালকৈ উতলাৰ পিছত তাত মাছকেইডোখৰ দি আৰু অলপ সময় উতলিবলৈ দিয়ক। সাত মিনিটমান ভালকৈ উতলাৰ পাছত আঞ্জাখন নমাই থওক আৰু ভাতৰ লগত পৰিবেশন কৰক।

গীতাশ্ৰী

 

3.08333333333
প্ৰদীপ Oct 12, 2015 03:42 PM

থেকেৰা টেঙাৰ সৈতে মাছৰ জোল মোৰ বৰ প্ৰিয়।

আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top