অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

সৰিয়হ

সৰিয়হ

 

বিজ্ঞানীসকলৰ মতে সৰিয়হত থকা চোকা জ্বলন গুণটোৱে ফ্লু বা পানীলগা জ্বৰত হোৱা উশাহজনিত কষ্ট লাঘৱ কৰে। তদুপৰি সৰিয়হত থকা মাইৰ’চিন আৰু ছিনিগ্ৰিন নামৰ দুই ৰাসায়নিক উপাদানে কফ পনীয়া কৰাত সহায় কৰে, যাৰ ফলত শৰীৰৰ পৰা কফ ওলাই যোৱাত সহজ হয়। সেইবাবেই হয়তো ঠাণ্ডা লাগি যোৱা পানীলগা বা চৰ্দিত আমি ভৰিৰ তলুৱাত খাটি সৰিয়হৰ তেল মালিচ কৰো। জ্বৰ আৰু মূৰৰ বিষত গৰম পানীত সৰিয়হৰ গুড়ি দি ভৰি জুবুৰিয়াই থ’লে যথেষ্ট আৰাম পোৱা যায়। এই ধৰণে ভৰি জুবুৰিয়াই থ’লে ভৰিত জমা হোৱা তেজ স্বাভাৱিক অৱস্থালৈ অহাৰ লগতে ৰক্ত সঞ্চালন বৃদ্ধি হয়। মূৰৰ ৰক্তবাহী নলিকাৰ চাপ শিথিল বা স্বাভাৱিক কৰাৰ ক্ষেত্ৰতো এই পদ্ধতি যথেষ্ট উপকাৰী। সৰিয়হ কেইবাবিধৰো আছে যদিও ক’লা সৰিয়হৰ গুণ সবাতোকৈ বেছি।

উৎসঃ অসমীয়া খবৰ

2.86274509804
তৰাসমূহৰ ওপৰত ক্লীক কৰি মান প্ৰদান কৰক।
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top