- কিলাকুটিটো খহটা যেন লাগিলে নেমু ৰসত এচিকুট নিমখ বা চেনি লৈ মোহাৰিলে মৃসণ হৈ পৰিব।
- অলিভ অইলৰ লগত নিমখ মিহি কৰি বটি লৈ মালিচ কৰি কুহুমীয়া পানীৰে ধুই শুকান টাৱেলেৰে মোহাৰি মুখত ঘঁহা ক্ৰীম সানক। এনেদৰে এসপ্তাহমান কৰিলে নিমজ আৰু উজ্জ্বল হ’ব।
- অলপমান মুখত ঘঁহা ক্ৰীম, কেইটোপালমান নেমুৰ ৰস, গ্লিচাৰিণ আৰু পিহা বাদাম কিলাকুটিটোত ঘঁহিলে ঠাইডোখৰ সুন্দৰ হৈ পৰিব।
- পিউমিক ষ্টোনেৰে কিলাকুটিটো লাহে লাহে ঘঁহি কুহুমীয়া পানীৰে ধুই পেলাব লাগে। তাৰ পিছত কুহুমীয়া গৰম তেলেৰে মালিচ কৰিলে ক’লা দাগ আঁতৰ হোৱাৰ লগতে খহটা ভাবো নোহোৱা হ’ব।
- পকা কল, সিজোৱা আলু, বিলাহীৰ ৰসেৰে পেক বনাই লগাই, পিছত গ্লিচাৰিনেৰে কিলাকুটিটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে ক’লা আৰু খচখচিয়া ভাৱ দূৰ হ’ব।
- আটা বা ময়দা, গাখীৰৰ সৰ মৌৰ লগত মিহলাই কিলাকুটিত লেপ লগাই আধা ঘণ্টা পিছত কুহুমীয়া পানীৰে ধুই পেলাব। তাৰ পিছত মইশ্বাৰাইজাৰ লগালে পাৰ্থক্য নিজে ধৰিব পাৰিব।
লেখিকা: ললিতা শৰ্মা লহকৰ, দৈনিক অসম।
শেহতীয়া উন্নীতকৰণ: : 4/22/2020
0 ratings and 0 comments
Roll over stars then click to rate.
© C–DAC.All content appearing on the vikaspedia portal is through collaborative effort of vikaspedia and its partners.We encourage you to use and share the content in a respectful and fair manner. Please leave all source links intact and adhere to applicable copyright and intellectual property guidelines and laws.