মূল পৃষ্ঠা / শিক্ষা / অসমৰ সংস্কৃতি / অসমীয়া খাদ্য সম্ভাৰ / খুতৰা শাক ঔ টেঙাৰে সৰু মাছৰ টেঙা
অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

খুতৰা শাক ঔ টেঙাৰে সৰু মাছৰ টেঙা

খুতৰা শাক ঔ টেঙাৰে সৰু মাছৰ টেঙা

উপকৰণ

  • খুতৰা শাক – ১ মুঠি
  • আলু – ২ টা বা ৩ টা
  • যিকোনো জীয়া মাছ – আন্দাজমতে
  • সৰুকৈ কটা ঔ টেঙা – ৩ বা ৪ টুকুৰা
  • নিমখ, হালধি,
  • পাঁচফোৰণ, মিঠাতেল – আন্দাজমতে

প্ৰস্তুতি

খুতৰা শাকমুঠি ভালদৰে বাছি- ধুই মিহিকৈ কুটি ল’ব। আলুকেইটা সিজাই পিটিকি ল’ব(নিসিজাকৈ মিহিকৈ কাটি ল’বও পাৰে)। সৰু মাছখিনিও বাছি- ধুই নিমখ-হালধি সানি ল’ব। কেৰাহিত তেল গৰম হ’লে প্ৰথমে মাছখিনি ভালদৰে ভাজি কাঢ়ি থ’ব। সেই তেলতে পাঁচফোৰণ কেইটামান ফুটাই দি শাকখিনি, আলু আৰু ঔ টেঙা কেইটুকুৰা দি নিমখ হালধি দি দিব। অলপ ভাজি ঢাকোন মাৰি সিজিবলৈ দিব। শাক সিজিলে পানী দি উতলিবলৈ দিব। ভালদৰে উতলিলে মাছকেইটা দি আকৌ উতলাব। ঔ টেঙা কেইটুকুৰা হেতাৰে অলপ থেতালি দিব। (আঞ্জাত দিয়াৰ আগতে ঔ টেঙা কেইটুকুৰা পটাত অলপ থেতালি ল’বও পাৰে)। অলপমান জোলেৰে সৈতে আঞ্জাখন নমাই থ’ব।

প্ৰস্তুতি: কল্পনা দাস, প্ৰিয় সখী

3.04651162791
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top