অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

স্বাস্থ্য কিটিপ

স্বাস্থ্য কিটিপ

আদাৰ গুণ

আদা আমাৰ সকলোৰে পৰিচিত। আদা আঞ্জাত আৰু প্ৰসাদৰ লগতো ব্যৱহাৰ কৰা হয়। ইয়াৰ ইংৰাজী নাম জিনজাৰ। বৈজ্ঞানিক নাম জিনজিবাৰ অফিছিনেলি। অজীৰ্ণ ৰোগত আদা চোবাই খালে যথেষ্ট উপকাৰ পোৱা যায়। আদাই এলাৰ্জী আৰু বমি ভাৱ দূৰ কৰে। আদা কফ, বাত আৰু বায়ুনাশক। মৌৰ লগত খালে কাহ ভাল হয়। আদাই মুখৰ দুৰ্গন্ধ আৰু দাতৰ বিষ দূৰ কৰে। আদাই গৰল ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰে। আদাই চুলিৰ সৌন্দৰ্য বঢ়ায়। ঘা বা দাতৰ গুৰি ফুলা ৰোগত আদা খুণ্ডি প্ৰলেপ দিলে ভাল হয়।

বাতৰি কাকতত প্ৰসাদ খোৱাতো বেয়া

বাতৰি কাকতত প্ৰসাদ খোৱাটো বেয়া কাৰণ বাতৰি কাকতৰ আখৰ্বোৰত সীহ থাকে। সীহ স্বাস্থ্যৰ বাবে হানিকাৰক। সাধাৰণতে প্ৰসাদত বুটৰ সলনি মগু খায়েই বহুতৰ ফুড পয়জনিং হয়। তদুপৰি গাউট (GOUT) ৰোগত ভূগি থকা

লেখক: অঞ্জন শৰ্মা, অসমীয়া খবৰ ডাঃ জীৱন দত্ত বৰুৱাৰ “ভোগালী বিহু আৰু স্বাস্থ্য” ১৪ জানুৱাৰিৰ লেখনিটোৰ পৰা সংগৃহীত ।

2.93939393939
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top