অসমীয়া   বাংলা   बोड़ो   डोगरी   ગુજરાતી   ಕನ್ನಡ   كأشُر   कोंकणी   संथाली   মনিপুরি   नेपाली   ଓରିୟା   ਪੰਜਾਬੀ   संस्कृत   தமிழ்  తెలుగు   ردو

মধুৰীআম

মধুৰীআম

গ্ৰীষ্মকালৰ অন্তত আৰু বৰ্ষাকালৰ আৰম্ভণিত হোৱা এবিধ সুন্দৰ আৰু খাবলৈ সোৱাদযুক্ত ফল হৈছে মধুৰীআম । ইংৰাজীত 'Guava' নামেৰে পৰিচিত মধুৰীআমৰ বৈজ্ঞানিক নাম 'Psidium Guajava' । মধুৰিআমত ভিটামিন চি যথেষ্ট পৰিমাণে পোৱা যায় । ই আমাৰ শৰীৰৰ প্ৰতিৰক্ষা তন্ত্ৰটো শক্তিশালী কৰি ৰাখে যাৰ দ্বাৰা জ্বৰ, কাহ আদি ৰোগবিলাকৰ পৰা সুৰক্ষিত হৈ পাৰি । মধুৰিআমৰ কেইটামান লেখত লবলগীয়া স্বাস্থ্যসন্মত গুণাগুণৰ বিষয়ে জানো আহক ।

(১) মধুৰিআমে শৰীৰৰ 'হাওঁফাওঁ' অংশ সুস্থ কৰি ৰাখে ।
(২) মধুৰিআম খালে উচ্চ ৰক্তচাপ সামান্য হৈ পৰে ।
(৩) মধুৰীআমে তেজৰ চলাচল সঠিক ৰুপত ৰাখে, যাৰ বাবে হৃদয় সুস্থ হৈ থাকে ।
(৪) মধুৰীআমে পেটৰ বদহজমৰ সমস্যা নোহোৱা কৰাৰ লগতে কোষ্ঠকাঠিন্যতাওদূৰ কৰে ।
(৫) মধুৰিআমে শৰীৰৰ মেদবহুলতা কম কৰাৰ ক্ষেত্ৰতো সহায় কৰে ।
(৬) মধুৰিআমত যথেষ্ট পৰিমাণে কেলচিয়াম পোৱা যায় । ই শৰীৰৰ হাড় আৰু দাঁতবোৰ শক্তিশালী কৰি ৰাখে ।

বিশেষ দষ্ট্ৰব্যঃ- মধুৰীআমৰ উপকাৰিতা আছে, যদিও মন কৰিবলগীয়া কথাটো হ'ল ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে গুটি পোৱা যায় যিবোৰে আমাৰ পেটলৈ গৈ কেতিয়াবা ক্ষতি সাধন কৰিব পাৰে । বিশেষকৈ কোষ্ঠকাঠিন্যতাৰ দৰে পেটৰ কিছুমান গুৰুতৰ ৰোগত মধুৰিআম খোৱাটো অনুকূল নহয় ।

শেহতীয়া উন্নীতকৰণ: : 6/30/2020



© C–DAC.All content appearing on the vikaspedia portal is through collaborative effort of vikaspedia and its partners.We encourage you to use and share the content in a respectful and fair manner. Please leave all source links intact and adhere to applicable copyright and intellectual property guidelines and laws.
English to Hindi Transliterate