অংশিদাৰী
Views
  • স্থিতি: সম্পাদনাৰ বাবে মুকলি

দৈৰ সৈতে পটলৰ ব্যঞ্জন

দৈৰ সৈতে পটলৰ ব্যঞ্জন

উপকৰণ

  • পটল-৫০০ গ্ৰাম।
  • আদা বটা-এক চাহ চামুচ।
  • জিৰা বটা- দুই চামুচ।
  • মিঠাতেল- ৫০ গ্ৰাম।
  • জলকীয়াৰ গুড়ি-১/২ চামুচ।
  • চেনি- ১/২ চামুচ।
  • তেজপাত- দুখিলামান।
  • নিমখ সোৱাদ অনুযায়ী।

প্ৰস্তুত প্ৰণালী

পটলৰ দুয়োমূৰে কাটি লৈ চুঁচি ল’ব লাগে। তেল গৰম কৰি পটলখিনি ধুনীয়াকৈ ৰঙচুৱাকৈ ভাজি উঠাই ল’ব লাগে। ৰৈ যোৱা তেলখিনিত তেজপাত, আদা বটা, জিৰা বটা, জলকীয়াৰ গুড়িৰ লগতে ফোৰণ দি দৈখিনিও ঢালি দিব লাগে। তাৰ পিছত কিছু সময় ভাজিব লাগে। ভাজি থাকোতে ডাঠ হৈ আহিলে পটলখিনি ঢালি দিব লাগে। লগতে সোৱাদ অনুযায়ী নিমখ আৰু চেনি অকণ দি পটলখিনি সিজি জোলখন ঘন হ’লে নমাই থ’ব লাগে। এই জোল ৰুটী বা ভাতৰ লগতো খাব পাৰি।

লেখিকা: কিৰণ বৰা।

2.875
আপোনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰক

(এই লিখনি সম্পৰ্কে যদি আপোনাৰ কোনো মতামত নাইবা পৰামৰ্শ আছে তেন্তে ইয়াত প্ৰদান কৰক।)

Enter the word
দিক্‌ নিৰ্ণায়ক
Back to top